YOGA DERSLERİ


Tarzım eclectic.Öğrencinin bedenine ve problemlerine göre blok, yastık ve kemer kullanıyoruz. Önyargıları bir kenara bırakıp " bu hareketleri yapmam imkansız " yerine "Bedenim bu hareketi ne kadar yapabilir" e odaklanmalıyız. aklımızdan şunu çıkarmayalım; Yoga şampiyonasına hazırlanmıyoruz, amacımız kendi iç dünyamızı anlamak , kim olduğumuzu keşfetmek. Kimseye gücümüzü ve kaslarımızı göstermek degil.

Amaçlarımızdan biri farkındalığımızı geliştirmek. Asanaları-yoga hareketlerini-uygularken ,belirli bir duruşta, nefesimizi rahatça alıp vererek beklemek önemlidir. Hareketi elimizden gelen en iyi şekilde uygulamak, fiziksel sınırımızın farkına varmak, sürekli efor harcayarak sabitleşmek, genişlemek, sonuçta kendimizi mutluluk içinde, enerji dolu, dengelenmiş hissetmek bizi sonuca götürür.



Asanalar belli bir seri takip etmelidir, her asana bir öncekinin etkisini arttırmakta ve dengelemektedir.

Yogayı mümkün olduğu kadar aynı zaman dilimlerinde uygulamak, beyni ve bedeni bir ritim ile disipline etmek için önerilir, bu aynı zamanda meditasyona hazırlık için önemli bir aşamadır.


Yoga duruşlarını uygularken, dikkatimizi gergin bölgede tutmak ya da nefese yoğunlaşmak, zihinsel hareketliliği kontrol etmekte etkin olur. Her asanadan sonra mutlaka dinlenme duruşunu-savasana- uygulamak şarttır